Kohde käsitti Karamzininkadun ajotunnelin, Töölönlahden pysäköintilaitoksen sekä Finlandiatalon varasto- ja huoltotilat. Pysäköintilaitokseen valmistui autopaikat 650 autolle ja väestönsuojatilat 3 800 henkilölle. Kohteessa on kaiken kaikkiaan 13 hissiä, jotka palvelevat sekä pysäköintilaitosta että Finlandia-talon huoltopihaa mukaan lukien kulkuyhteydet Musiikkitaloon ja Finlandia-taloon.

Työn kannalta erikoista kohteessa oli se, että työnteko tapahtui kokonaan maan alla. Oman haasteensa urakkaan aiheutti louhinnasta aiheutuvien kivien siirtämiseen tarkoitettujen rekkojen väistely sekä haasteellinen tavoitettavuus GSM-verkon maanalaisten kuuluvuusvaikeuksien takia. Koska kohde sijaitsee maan alla, turvallisuuteen oli kiinnitettävä erityistä huomiota.

Kohteeseen asennettiin savunpoisto-, videovalvonta-, paloilmoitin-, yleiskaapelointi-, äänentoisto-, virve-verkko-, VSS-antenni-, ovi- ja pikapuhelin-, kenttäpuhelin- ja turvavalaistusjärjestelmät. Lisäksi Amplit Oy asensi mm. 10kV kojeiston ja muuntajan sekä kulunvalvontakaapeloinnin.

Amplitin urakka:

Sähkö- ja kojeistourakka

Pääurakoitsija:

Lemminkäinen Infra Oy

Pinta-ala:

32 000 brm2

Rakennusaika: 

3/2011 – 7/2012